Červen 2011

15. Recept / Zapečený pangasius /

4. června 2011 v 8:47 | Chaoss |  Roční Projekt Chaosse / Recepty

A dostáváme se k nejnovějšímu kousku :) Tenhle recept jsem vařil před dvěma dny ve čtvrtek k večeři :) Hned jak jsme přijel ze školy šel jsem si vyndat potraviny, a šel vařit.... Jako přílohu jsem použil brambory, ikdyž u toho nic jako příloha nebyla psána, a myslím, že jsem udělal dobře, že jsme je tam použil! :)

Pangasius
Mražená čínská směs zelenina
3-4 vejce
sýr, sůl, koření dle oblíbenosti , máslo
prášek do pečiva, strouhanka


14. recept / Špecle s kuřecím masem a žampióny /

3. června 2011 v 9:17 | Chaoss |  Roční Projekt Chaosse / Recepty

A je tu další recept! :) Ten jsem vařil minulý týden v sobotu k obědu. A Opět jsem použil víno. A ano! opět to bylo výborné! Že by to víno dělalo divy? :) Těžko říct, jen že tohle bylo zase něco ÚPLNĚ jinýho, než jsme zvyklí jíst. Myslím, že špecle jsme ještě nikdy neměli. A myslím, že ani nezklamaly :) ↓

1000g Špeclí
4 kuřecí stehna
anglická slanina
máslo
česnek
250g žampiónů
100 ml bílého(suchého) vína
cibule
hladká mouka(na zahuštění)
sýr na posypání
sůl
oblíbené koření

....

Bohužel jinou fotku, než výsledku nemám, protože jsem byl opravdu vytížen "téměř na 100% :)" ( Asi tak na 90% =D)


Mňam! :)

Mňam po 2 :) Opravdu to bylo vynikající jídlo! A syté. Zase někdy musím uvařit :))

Já: ***** (5)
M: ****,5 (4,5)
T: ****,5 (4,5)
S: *** (3)

13. Recept / Roládky na špejli /

2. června 2011 v 18:20 | Chaoss |  Roční Projekt Chaosse / Recepty

Tenhle Recept jsem vařil¨, už vlastně nevím kdy. Jen si z toho ještě pamatuju, že jsem zde poprvé použil k vaření víno ( bílé) vím, že mi vždycky mamka řikala, že jídla s vínem nejsou vůbec dobrá, že jsou moc cítit po om vínu. Ale tadyhle tomu to naopak pomohlo. Bylo to dobré! Více než dobré! Téměř výtečné!

250g kuřecích prsou
250g vepřové panenky
tymián
sůl
mletý pepř, olej, máslo
cibule
mouka( na zahuštění spolu s vodou)
1 dcl bílého suchého vína


Takže, jako první věc jsem si naklepal maso ( Jak kuřecí, tak vepřové) a osolil a okořenil jsem maso. Když byla obě masa okořeněná, osolená a opepřená, zabalil jsem maso do "roládky"


Maso jsem si nařezal, na "kolečka" a snažil se, aby mi maso maso drželo tvar a neroztahovalo se. Nějak se mi to podařilo a maso jsem "navlékl" na špízové napichovátka a maso bylo připraveno k pečení.


Sosík k tomu bylo naprosto famózní a jako příloha sloužily brambory s pažitkou. Víno s cibulkou dodalo pokrmu lehce nasládlou chuť, který byla nezaměnitelná a maso bylo skvěle okořeněné a nevysušené. Opravdu skvěle připravený pokrm:) ( Nojo, musím se pochválit =D)

Já: ****,5
Mamka: *****
Táta: ****,5
Ségra: ****